Spiral House

Situated along the Connecticut shoreline of Long Island Sound, the Spiral House seeks to engage, enhance and reflect the surrounding coastal climate and its atmospherics of light, air, and water. Formally and spatially, the house is a direct and pragmatic response to the strict environmental and local zoning restrictions and regulations imposed on the building and site. Conceptually, the “house” is the resultant form and operation of an interface and tension between two systems of geometry, one projective (fixed) and the other, radial (dynamic). Through an overlapping system of spatial and geometric progression, growth, and interference, the social-spatial roles of public and private, interior and exterior, house and landscape are intimately connected and entwined. Yet they are also left curiously open-ended and indeterminate, much like the water itself.

The coastal landscape is one of mist, reflection, and indistinctness. Sometimes fierce and turbulent, and sometimes, calm and gentle. Things appear to constantly change, fade or drift away. We sought material and formal operations that might mirror and even celebrate this atmospheric ontology of the sea and its operatic arrangements of light, air, and water. We selected cedar wood siding, large panel glass window/door systems to promote extraordinary views of Long Island Sound and concrete for its durability and resistance to coastal New England storm surges. The contrast between the spiral wood structure, its vertical wood-fin skin, against the concrete plinth and ramp, and the 11’ tall transparent/reflective glass curtain wall system sandwiched between all combine to produce a rich and complex range of shifting perceptual effects that again mirror and re-present the house within the context of the coastal surroundings and atmosphere.

Source: Dwell

抢沙发

  • 昵称 (必填)
  • 邮箱 (必填)
  • 网址