MacDonald Warehouse S2

Paris, France
Designer: Brenac & Gonzalez & Associés
Contributed by: Brenac-Gonzalez-Associes

This project is part of the reconversion of the Calberson warehouses, the corner stone of the big project for urban renewal in Paris’ northeast.
The project contains 140 housing units and runs along the southern side of the block and contains two lobbies. Raised above the ground, the volume folds in on itself to break the linearity, to take advantage of views over Paris and ensure quality sunshine. On its northern side a wide, common courtyard runs lengthwise and is filled with a multitude of private gardens. Attached by a metal frame, a giant, double-level glass screen holds the empty space and restores the alignment.
A series of terraced, diving-board balconies lend liveliness to the inner walls while a metal envelope covers a large part of the building. It lends the volumes unity and gives the building its identity. The foldable partitions that decorate the continuous balconies are perforated by an Art Deco-inspired floral pattern.

Address
Césaria Evora 74-80
75019 Paris
France
Source: MIMOA

抢沙发

  • 昵称 (必填)
  • 邮箱 (必填)
  • 网址