In-between, Hinoki + Sugi Pavilion / x-studio


© Ivan Juarez

© Ivan Juarez
  • Architect: x-studio
  • Location: Kamiyama, Myozai District, Tokushima Prefecture, Japan
  • Architect In Charge: Ivan Juarez
  • Area: 30.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Ivan Juarez
  • Construction: comunidad local de Kamiyama (voluntarios) + Ivan Juarez
  • Project Manager: Mori San
  • Curadora: Keiko Kudo
  • Collaborator: Green Valley + KAIR

© Ivan Juarez

© Ivan Juarez

Text description provided by the architects. Ivan Juarez of x-studio has conceived a new approach to the natural landscape of Oawa mountain, a protected and sacred forest located in the town of Kamiyama, Japan. The region is covered by evergreen woodland where the predominant vegetation includes trees of hinoki 檜-Japanese cypress- and sugi 杉-Japanese cedar-. In-between pavilion consists of a sugi wooden space generated from two elevated planes supported by a series of vertical elements -trunks of hinoki and sugi- that merge together with the natural environment.


© Ivan Juarez

© Ivan Juarez

Illustration

Illustration

© Ivan Juarez

© Ivan Juarez

The wide frame suggests a fragment of the forest as a new viewpoint of reference. In this way, the pavilion pays homage to the traditional black-ink Japanese paintings made on landscape formats.


© Ivan Juarez

© Ivan Juarez

Scheme

Scheme

© Ivan Juarez

© Ivan Juarez

The project is drawn as a space that does not end in specific limits, but merges with the surrounding vegetation expanding the visual boundaries transforming into a large three-dimensional canvas. The visitor enters through a blue-green stone – awa aoishi 青石


© Ivan Juarez

© Ivan Juarez


Source: ArchDaily

抢沙发

  • 昵称 (必填)
  • 邮箱 (必填)
  • 网址