Bean to Bar Chocolatier / Studio Toggle


© Gijo Paul George

© Gijo Paul George
  • Architects: Studio Toggle
  • Location: Kuwait City, Kuwait
  • Lead Architects: Gijo Paul George, Hend Almatrouk, Ghanem Younes
  • Area: 35.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Gijo Paul George
  • Collaborators: Osaka refrigeration, Smart Materials, Back Combined Kuwait

© Gijo Paul George

© Gijo Paul George

Text description provided by the architects. Studio Toggle was commissioned by the young Kuwaiti chocolatier, Bean2Bar to design their debut boutique in Arjan Square, a trendy F&B concept in Salmiya, Kuwait. The 33m2 space with a narrow frontage posed a significant challenge for the architects who desired to create a bright and airy atmosphere with plenty of storage space and flexibility. The architects devised a simple solution that featured a slender, cellular waffle vault along with the longitudinal axis of the store that morphed into a sleek secondary enclosure.


Floor Plan Details

Floor Plan Details

This eliminated the need for a conventional ceiling and created an illusion of a greater expanse.  The dimensions of the cells of the vault were based on the modular packaging unit used by the chocolatier and this led to new synergies like re-imagining the vault with its cellular modularity as an analogue screen with the cells doubling up as pixels. Messages or patterns could be displayed on it as required by using a combination of empty cells or by changing the colours of the packaging unit. This opens up possibilities for the store to change its ambience in a very easy and intuitive way to suit various occasions.


© Gijo Paul George

© Gijo Paul George

The vault was parametrically generated and optimized for digital fabrication as a slot-in waffle system. This enhanced the ease of construction; cut down material wastage and resulted in a very precise self-supported steel structure. The symmetry of the vault is broken and emphasized at the same time by employing an algorithmically generated steel chandelier, which almost has a parasitic relationship with the vault. By juxtaposing these strongly opposing elements, the architects created a refined industrial look for the boutique while maximizing the efficiency and the lightness of the space.


Arch Details

Arch Details

Vein-cut silver travertine was chosen as flooring and also to clad the built-in refrigerated counters. This added a warm undertone and balanced the overall ambience. Bean2Bar was a successful implementation of generative processes not just as a design tool but also to aid in the digital fabrication and optimization workflow, which was essential to the completion of this boutique.


© Gijo Paul George

© Gijo Paul George


Source: ArchDaily

抢沙发

  • 昵称 (必填)
  • 邮箱 (必填)
  • 网址