An Angular Mountain Retreat in Colorado Captures Breathtaking Views

A vacation home for two siblings and their families is all about strengthening connections—to each other, and to the land.

Designed by Portland-based practice Skylab Architecture, the 4,200-square-foot Owl Creek Residence in Snowmass, Colorado, has an unusual, triangulated floor plan that responds to the height and slope constraints of the site. 

Courtesy of Jeremy Bittermann

Rather than allow themselves to be limited by these constraints, the architects anchored the structure into the landforms and made visual connections to the landscape—including Colorado’s Snowmass mountain—at every possible angle.

Courtesy of Stephen Miller

Courtesy of Jeremy Bittermann

Space is used efficiently to accommodate a series of lodge-like communal spaces within the two-level residence. 

The chandelier in the stairwell was custom-designed by Esque Studio.

Courtesy of Jeremy Bittermann

A central, spiraling split-level arrangement gives the living room, fireplace, and bar area a cozy, convivial feel. 

Within the stairwell is a lounge area with terraced theater seating that works beautifully with the site’s topography. 

Courtesy of Robert Reck

On the ground level are a two-car garage, spa, steam room, hot tub, ski locker, laundry room, bathroom, and five bedrooms that can open up to expansive outdoor views.

Social areas like the living, dining, kitchen, bar, den, outdoor deck, fire pit and barbecue area are located on the second level. 

Courtesy of Jeremy Bittermann

The layout was thoughtfully planned to maximize functionality and efficiency. A prefabricated, triangular, structural steel frame with car decking was used to reduce construction costs for the garage, and the slope of the roof ushers water and snow downwards. 

A triangular spa with an elevated deck and an expansive outdoor terrace that’s accessible via the kitchen encourage the homeowners to get outside.

Friday 1 chairs by Avenue Road face far-reaching views.

Courtesy of Jeremy Bittermann

By carefully crafting both indoor and outdoor spaces, the architects managed to draw the scenic landscape inward while extending the outdoor living experience. 

Courtesy of Robert Reck

Courtesy of Robert Reck

The result is a remarkable home in nature that fosters a strong sense of togetherness. 

Courtesy of Skylab Architecture

Courtesy of Skylab Architecture

Courtesy of Skylab Architecture


Project Credits: 

Architecture and interior design: Skylab Architecture 

Builder: Ridge Runner Construction 

Stuctural engineer: Mountain Design Group 

Landscape design: ARTIFEX10 

Lighting design: Lighting Workshop 

Interior design furnishings: Studio Lambiotte 

Source: Dwell

抢沙发

  • 昵称 (必填)
  • 邮箱 (必填)
  • 网址